Pravico do dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva uveljavilo okoli 11.000 upravičencev (najmanj v pomurski statistični regiji)


Pravico do dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva je leta 2009 uveljavilo okoli 11.000 upravičencev, to je približno 13 upravičencev na 1.000 delovno aktivnih prebivalcev v Sloveniji. Več kot toliko jih je bilo v 95 občinah, med temi pa največ, več kot 25 na 1.000 delovno aktivnih prebivalcev, v občinah Luče (33), Ljubno (30), Gorenja vas - Poljane (29), v občinah Komenda, Rečica ob Savinji, Solčava (v vsaki po 27), v občini Cerklje na Gorenjskem (26), ter v občinah Podvelka in Vipava (v vsaki po 25).

Najmanj upravičencev do dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva na 1.000 delovno aktivnih prebivalcev pa je bilo večinoma v občinah pomurske in podravske statistične regije: v Dobju, Odrancih in Zavrču po 3 upravičenca, v Veliki Polani, Gradu, Žetalah, Turnišču, Lendavi, Cankovi in Gorenjih Petrovcih po 4 upravičenci.

V 4 majhnih in prebivalstveno šibkih občinah (Osilnica, Kobilje, Šalovci in Hodoš) v tem letu ni bilo nobenega upravičenca do dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva.

 

 
Poišči ime ali šifro občine iz karte