Plače zaposlenih pri pravnih osebah, podrobni podatki, Slovenija, januar 2020

Novo v podatkovni bazi SiStat: Povprečna plača v Sloveniji za januar 2020

V podatkovni bazi SiStat so na voljo končni in podrobneje razčlenjeni podatki o povprečni plači v Sloveniji za januar 2020.

  • 26.3.2020
  • |
  • končni podatki

Na voljo končni in obenem podrobni podatki o povprečni plači za januar 2020
Podatki o povprečni plači za januar 2020, ki so bili kot začasni že objavljeni v Prvi objavi dne 16. 3. 2020, so zdaj kot končni in obenem podrobneje razčlenjeni (po statističnih regijah, upravnih enotah, občinah in dejavnostih) objavljeni tudi v podatkovni bazi SiStat. Tam objavljamo tudi podatke o povprečnih mesečnih plačah oseb, zaposlenih po kolektivnih in individualnih pogodbah pri pravnih osebah, ki niso proračunski uporabniki, ter podatke o oceni števila zaposlenih oseb pri proračunskih uporabnikih, ki so prejele razliko do minimalne plače.

Tabele s podatki o oceni števila zaposlenih oseb pri pravnih osebah, ki niso proračunski uporabniki, ki so prejele plačo na ravni minimalne plače, ne objavljamo, saj zaradi spremembe definicije minimalne plače (v skladu z Zakonom o spremembah Zakona o minimalni plači, ki je začel veljati 1. 1. 2020) ne moremo zagotoviti ustrezne kakovosti podatkov.

Obiščite tudi našo podatkovno bazo SiStat.