Vse dajalce podatkov prosimo, da sodelujete v naših raziskovanjih. Le z vašo pomočjo lahko prikažemo vpliv spreminjajočih se razmer na naše gospodarstvo in družbo. Hvala vam. Več informacij

Indeksi cen življenjskih potrebščin, podrobni podatki, Slovenija, junij 2020

Novo v podatkovni bazi SiStat: Indeksi cen življenjskih potrebščin, podrobni podatki, junij 2020

Podrobnejše podatke o indeksih cen življenjskih potrebščin za junij 2020 objavljamo v podatkovni bazi SiStat.

  • 7.7.2020
  • |
  • končni podatki
Podatke o indeksih cen življenjskih potrebščin, že objavljene v Prvi objavi dne 30.6.2020, objavljamo na podrobnejši ravni še v podatkovni bazi SiStat.
METODOLOŠKO OPOZORILO
Podatke o cenah v juniju 2020 smo, drugače kot v aprilu in maju 2020, zbrali na običajen način, zato so bili indeksi izračunani na enak način in so enake kakovosti kot v mesecih pred epidemijo. V skladu z Eurostatovimi priporočili so bili v juniju s postopkom vstavljanja urejeni (vstavljeni) le podatki, ki so se nanašali na storitve, ki se niso izvajale; to pa so bili potniški zračni prevozi ter nekateri počitniški paketi. Pri teh skupinah smo upoštevali mesečno spremembo cen iz prejšnjega leta. Delež podatkov, ki so bili v juniju vstavljeni, predstavlja 2,6 % celotnega indeksa cen življenjskih potrebščin in 1,4 % harmoniziranega indeksa cen življenjskih potrebščin. Pregled podskupin z manj zanesljivimi indeksi ter informacijo o uporabljeni metodi vstavljanja podatkov se nahaja tukaj.

Obiščite tudi našo podatkovno bazo SiStat.