Na Statističnem uradu RS se bomo še naprej trudili, da objavimo čim več že napovedanih objav in da statistične podatke ohranimo na najvišji možni ravni. Vse dajalce podatkov prosimo, da še naprej sodelujete v naših raziskovanjih. Le z vašo pomočjo lahko prikažemo vpliv spreminjajočih se razmer na naše gospodarstvo in družbo. Hvala vam. Več informacij

Plače zaposlenih pri pravnih osebah, podrobni podatki, Slovenija, januar 2020

Novo v podatkovni bazi SiStat: Povprečna plača v Sloveniji za januar 2020

V podatkovni bazi SiStat so na voljo končni in podrobneje razčlenjeni podatki o povprečni plači v Sloveniji za januar 2020.

  • 26.3.2020
  • |
  • končni podatki

Na voljo končni in obenem podrobni podatki o povprečni plači za januar 2020
Podatki o povprečni plači za januar 2020, ki so bili kot začasni že objavljeni v Prvi objavi dne 16. 3. 2020, so zdaj kot končni in obenem podrobneje razčlenjeni (po statističnih regijah, upravnih enotah, občinah in dejavnostih) objavljeni tudi v podatkovni bazi SiStat. Tam objavljamo tudi podatke o povprečnih mesečnih plačah oseb, zaposlenih po kolektivnih in individualnih pogodbah pri pravnih osebah, ki niso proračunski uporabniki, ter podatke o oceni števila zaposlenih oseb pri proračunskih uporabnikih, ki so prejele razliko do minimalne plače.

Tabele s podatki o oceni števila zaposlenih oseb pri pravnih osebah, ki niso proračunski uporabniki, ki so prejele plačo na ravni minimalne plače, ne objavljamo, saj zaradi spremembe definicije minimalne plače (v skladu z Zakonom o spremembah Zakona o minimalni plači, ki je začel veljati 1. 1. 2020) ne moremo zagotoviti ustrezne kakovosti podatkov.

Obiščite tudi našo podatkovno bazo SiStat.