3. Evropske statistične igre 2020 – zmagovalci nacionalnega tekmovanja

Znane so zmagovalne ekipe državne ravni 3. Evropskih statističnih iger

Objavljamo imena zmagovalnih ekip državne ravni tekmovanja 3. Evropske statistične igre. To so tokrat kar štiri ekipe, ki so bile najuspešnejše v dveh različnih podkategorijah; dve je določila strokovna žirija, dve pa sta bili izbrani na podlagi prejetih glasov, zbranih z javnim glasovanjem.

  • 27. 3. 2020 ob 10:30
  • |
  • brez statusa

Kdo so tokratni zmagovalci nacionalnega dela tekmovanja?

Ekipe, ki so tekmovale na državni ravni, so se za zmago potegovale v dveh tekmovalnih skupinah: v kategoriji A so tekmovali dijaki zadnjih dveh letnikov, v kategoriji B pa dijaki prvih dveh letnikov. Vse ekipe so na osnovi niza s podatki o družinah pripravile raziskovalne naloge z analizo, v katerih so ugotavljale značilnosti družin na ravni Slovenije ali njihove posebnosti po statističnih regijah, pa tudi občinah.

V kategoriji A je strokovna žirija za najboljšo nalogo ocenila nalogo ekipe 20IN20 iz Gimnazije Kranj, v kategoriji B pa nalogo ekipe TRIUMVIRAT iz Gimnazije Koper.

Zmagovalna ekipa kategorije A: 20IN20 iz Gimnazije Kranj

Zmagovalna ekipa kategorije B: TRIUMVIRAT iz Gimnazije Koper


Pri javnem glasovanju je v kategoriji A največ glasov zbrala ekipa YOBAMA iz Gimnazije Želimlje, v kategoriji B pa ekipa TEGLZAROŽE iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Zmagovalna ekipa javnega glasovanja v kategoriji A: YOBAMA iz Gimnazije Želimlje


Zmagovalna ekipa javnega glasovanja v kategoriji B: TEGLZAROŽE iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Strokovna žirija je v vsaki kategoriji določila tudi drugo- in tretjeuvrščene ekipe. V kategoriji A se je na  drugo mesto uvrstila ekipa RADOVEDNI iz Gimnazije Lava, na tretje pa ekipa FREKVENCA9 iz Prve gimnazije Maribor. Drugo in tretje mesto v kategoriji B sta zasedli ekipa USPEŠNE iz Gimnazije Želimlje ter ekipa DNA iz Gimnazije Novo mesto.

Vse naštete ekipe bodo za svoje dosežke prejele nagrade. Med sodelujočimi v javnem glasovanju pa smo nagradili tudi glasovalca, ki je imel pri žrebu največ sreče – več o tem tukaj.


Kako bo potekal evropski del tekmovanja?

Za vse štiri zmagovalne ekipe se bo tekmovanje praviloma nadaljevalo tudi na evropski ravni, vendar ga zaradi trenutnih razmer v Sloveniji in v ostalih šestnajstih sodelujočih evropskih državah ne bo mogoče izpeljati po načrtovanem urniku. Negotove okoliščine nam ne omogočajo, da bi lahko že sedaj napovedali kdaj bomo začeli z evropskim delom tekmovanja. Vse ekipe, ki bodo sodelovale v evropskem finalu, bomo o nadaljnjem poteku tekmovanja obvestili takoj, ko bo to mogoče, vse informacije v zvezi s tem pa bomo objavili tudi na naši spletni strani www.stat.si/igre in drugih informacijskih kanalih.  

Vsem sodelujočim na nacionalnem delu tekmovanja čestitamo za dosežene uspehe ter vas vabimo k sodelovanju na tekmovanju tudi v prihodnjem šolskem letu.


Pri uporabi podatkov in informacij Statističnega urada RS vedno navedite: "Vir: SURS".
Več: Avtorske pravice.