Obvestilo o poslovanju SURS v obdobju koronavirusa

Kljub epidemiji poteka delo na SURS-u skorajda nemoteno

Na SURS-u zaradi omejitev epidemije koronavirusa prilagajamo delovne procese in se trudimo, da vam še naprej zagotavljamo podatke na najvišji možni ravni. Vpliv covida-19 na naše gospodarstvo in družbo lahko spremljate v objavah na naši spletni strani.

  • 11. 11. 2020 ob 10:30
  • |
  • brez statusa
Kljub ukrepom, ki veljajo na območju Republike Slovenije za omejitev epidemije koronavirusa (covid-19), poteka poslovanje na Statističnem uradu RS z nekaj prilagoditvami v delovnem procesu, čim bolj nemoteno naprej. Še se soočamo z nekaterimi  izzivi pri zbiranju, preverjanju in obdelavi podatkov. Prav tako smo sprejeli številne ukrepe za zaščito naših zaposlenih in partnerjev. Kakovost podatkov je za nas izredno pomembna, zato se bomo še naprej trudili, da ohranimo podatke na najvišji možni ravni, saj so ti podatki ključni za vpogled v delovanje gospodarstva in družbe v Sloveniji.


OBJAVLJANJE PODATKOV


Vpliv covida-19 na naše gospodarstvo in družbo lahko spremljate v objavah na naši spletni strani, tudi v vsebinskem področju Covid-19.  

Datume izidov načrtovanih objav ali morebitne spremembe pri objavljanju lahko spremljate v Koledarju objav. V največji meri se trudimo, da bomo objavili vse oz. čim več napovedanih objav. Hkrati pripravljamo tudi nove objave, ki v še večji meri opisujejo trenutne razmere na različnih vsebinskih področjih.


Kakovost objavljenih podatkov lahko spremljate v metodoloških gradivih 

Ob objavi statističnih podatkov redno posodabljamo pripadajoče metapodatke v metodoloških pojasnilih in poročilih o kakovosti. Bodite pozorni tudi na metodološka opozorila pri posameznih objavah in na opombe v podatkovni bazi SiStat,  kjer vas opozarjamo na možnost objave manj zanesljivih podatkov. 

Še naprej bomo spremljali in analizirali vpliv trenutnih razmer na kakovost statističnih podatkov, hkrati pa raziskovali možnosti za uporabo dodatnih virov in novih metod za izboljšanje kakovosti podatkov.


DAJALCI PODATKOV


Na Statističnem uradu RS, kljub razglasitvi epidemije, nadaljujemo z zbiranjem podatkov. Z namenom, da bomo lahko zagotovili podatke, ki prikazujejo spreminjajoče se razmere in vpliv epidemije na naše gospodarstvo in družbo, je za nas izredno pomembno, da nam tudi v bodoče redno in pravočasno posredujete podatke oz. sodelujete v naših raziskovanjih. Le z vašim sodelovanjem lahko zagotovimo kakovostne podatke.

Hvala vsem, ki ste sodelovali in še sodelujete v naših raziskovanjih. V kolikor imate težave s pravočasno oddajo podatkov ali s sodelovanjem v naših raziskovanjih, nam to sporočite in skupaj se bomo dogovorili za ustrezno rešitev. Zavedamo se, da je v trenutnih okoliščinah moteno poslovanje mnogih naših partnerjev, ki nam sporočate podatke.
Pomoč in dodatne informacije vam zagotavljamo od ponedeljka do četrtka med 9.00 in 15.00 ter v petek med 9.00 in 14.30 nemoteno, po elektronski poti in na brezplačni telefonski številki:


POVPRAŠEVANJE PO PODATKIH


Uporabnikom odgovarjamo na povpraševanja po podatkih v poslovnem času (od ponedeljka do četrtka med 9.00 in 15.30 ter v petek med 9.00 in 14.30), nemoteno, in sicer po elektronski poti: gp.surs@gov.si.


Tudi komunikacijo z mediji zagotavljamo po elektronski poti, na e-naslovu: pr.surs@gov.si.

Pri uporabi podatkov in informacij Statističnega urada RS vedno navedite: "Vir: SURS".
Več: Avtorske pravice.