Tehnične težave, ki smo jih imeli v petek, 14. 8. 2020, smo uspešno rešili. Vse napovedane objave podatkov smo že objavili v podatkovni bazi SiStat. Hvala za razumevanje.

STAGE, statistični podatki v prostoru

Tudi med počitnicami se lahko naučite česa novega. Poglejte v STAGE.

Kaj menite o počitniškem klikanju? Kliknite v STAGE.

  • 12.2.2020
  • |
  • brez statusa

Z naslednjim tednom se začnejo zimske počitnice. Prvi teden bo na zimske počitnice odšlo približno 144.000 učencev in dijakov, drugi teden pa približno 116.000.

Ali bo v počitniških dneh dovolj snega za smuko ali ne, vam žal ne znamo povedati. Lahko pa vam zagotovimo, da tudi sedenje doma za računalnikom ni vedno slaba izbira, sploh če klikate za zanimivimi podatki in se tudi med počitnicami naučite česa novega.

Kliknite v STAGE in izvedeli boste na primer:

-  da so si redno umivali zobe v največjem odstotku prebivalci občine Trzin. Tam si je namreč  zobe redno umivalo 75 %  prebivalcev, starih od 25 do 74 let. Na drugi strani lestvice pa je občina Osilnica. Tam je bilo takih prebivalcev med 25–74-letniki manj kot 30 %;

Deleži prebivalcev (25–74 let), ki so si redno umivali zobe, Slovenija, občine, 2016

Vir: SURS

- da v 23 slovenskih občinah ni bilo otrok in mladostnikov, ki bi imeli astmo;

Astma pri otrocih in mladostnikih (0–19 let), Slovenija, občine, 2016


Vir: SURS

- da je bil delež osnovnošolskih otrok in mladostnikov, starih od 6 do 15 let, ki so dosegali ustrezno raven gibalne učinkovitosti, (t. i. telesnega fitnesa), najvišji v občini Žiri (56 %), najnižji pa v občini Kuzma (44 %).

Telesni fitnes otrok in mladostnikov, Slovenija, občine, 2016


Vir: SURSObiščite tudi našo podatkovno bazo SiStat.