Kaj vam SURS ponuja v letu 2020?

K več kot milijardi podatkov v podatkovni bazi SiStat bomo tudi v 2020 dodajali nove

Za vsako od 591 objav statističnih podatkov lahko v Koledarju objav izveste ali preverite, kdaj natančno v 2020 bo katera izšla, in glede na to načrtujete svoje s statistiko povezane aktivnosti. Sveže podatke objavljamo ob delavnikih, ob 10.30, na spletnem mestu www.stat.si. 

  • 12.11.2019
  • |
  • brez statusa
Koledar objav 2020
Koledar objav 2020 vsebuje 591 naslovov objav uradnih statističnih podatkov, ki bodo tudi v naslednjem letu izhajali – tako kot so doslej – na napovedane datume ob 10.30.
V Koledarju objav napovedujemo tudi objave statističnih podatkov Banke Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, pooblaščenih izvajalcev dejavnosti državne statistike.
Vse naše podatke lahko uporabite brezplačno, brez licenčnih omejitev, naša politika spoštovanja avtorskih pravic zahteva le to, da navajate SURS kor vir podatkov.
Na prihajajoče objave vas lahko, če želite, tedensko opozarjamo, o sveže objavljenih podatkih pa vam lahko pošiljamo kratka dnevna obvestila. Obe storitvi sta brezplačni, le naročiti se je treba nanju.

Za vsakega nekaj
V podatkovni bazi SiStat vas čaka več kot milijarda podatkov, urejenih v podrobnih tabelah. Ena od novosti, ki je bila vpeljana z letošnjo prenovo baze, je ta, da si uporabniki lahko shranite tabele (poizvedbe) v točno taki obliki, kot jo potrebujete pri svojem delu, in da na enostaven način dostopate vedno do posodobljenih podatkov. Na pomoč pri uporabi baze nismo pozabili.
Sveže osnovne podatke iz posameznega statističnega raziskovanja vam bomo tudi v 2020 sporočali v objavah podatkov, v katerih praviloma sestavimo v celoto osnovno tabelo, grafikon in komentar.
Zanimive infografike, interaktivne grafikone, pojasnjevalne komentarje, statistične podatke na kartah, aplikacije, po katerih lahko sami brskate in iščete podatke, pa lahko najdete na različnih spletnih mestih SURS-a. Če smo kaj nehote postavili na manj primerno mesto in tega ne najdete, nam to, prosimo, sporočite na kontaktnem obrazcu.
Na Facebooku in Twitterju smo manj formalni, a še vedno strokovni in uradni. Vabljeni tudi tja.
Obiščite tudi našo podatkovno bazo SiStat.