Razstava infografik

Razstava Statistično gledano znova na ogled. SURS prejel zanjo priznanje za odlično slovensko oblikovanje Brumen

Priznanje Brumen je SURS prejel za razstavo infografik na Krakovskem nasipu v Ljubljani, naslovljeno Statistično gledano, ki jo je pripravil ob 75-letnici svojega obstoja in ki bo za ogled znova na voljo od 17. 10. do 19. 11. 2019.

  • 9. 10. 2019 ob 10:30
  • |
  • brez statusa

Letos mineva 75 let od ustanovitve Statističnega urada Republike Slovenije (SURS). Osrednji dogodek ob tej priložnosti je razstava infografik na Krakovskem nasipu v Ljubljani. Gre za niz 22 plakatov s skupnim naslovom Statistično gledano. Avtorji razstave so za prikaz izbrali nekaj v jeziku uradne statistike zapisanih zgodb o Sloveniji in iz življenja prebivalcev Slovenije. Predstavili so tudi zabavnejšo plat statistike, tisto, ki bo morda ovrgla stereotip o vedno resnih statistikih.Razstavo si je bilo že mogoče ogledati od 19. 8. do 2. 9. 2019 in vtisi obiskovalcev so bili pozitivni. S projektom Statistično gledano – razstava infografik se je SURS prijavil tudi za uvrstitev na 9. grafični bienale Brumen. Mednarodna žirija mu je podelila priznanje za odlično slovensko oblikovanje in ga s tem uvrstila na 9. bienale Brumen, na katerem se bo potegoval za nagrado Brumen in veliko nagrado Brumen.

Razstava Statistično gledano bo znova na voljo za ogled od 17. 10. do 19. 11. 2019, prav tako na Krakovskem nasipu v Ljubljani. Kaj pravi dozdajšnja statistika odzivov na objave ob 75-letnici SURS-a? Z objavami na FB in Twitterju  smo dosegli 114.000 oseb, naše objave, povezane z razstavo, so si prislužile 1.500 všečkov. S Krakovskega nasipa so se javljali tudi številni obiskovalci s fotografijami njim najzanimivejših infografik. Nekaj jih predstavljamo:

Obiščite tudi našo podatkovno bazo SiStat.