Vse dajalce podatkov prosimo, da sodelujete v naših raziskovanjih. Le z vašo pomočjo lahko prikažemo vpliv spreminjajočih se razmer na naše gospodarstvo in družbo. Hvala vam. Več informacij

Junaki Slovenije, poletje je tu!

Razišči Slovenijo z izobraževalno večigralsko mobilno igro Junaki Slovenije!

Poletje je tu in tekmovanje se je začelo! Tiste, ki Junake Slovenije že poznate, vabimo, da se znova podate v bitko in se preizkusite ob novih vprašanjih. Tistim, ki igre še ne poznate, priporočamo, da jo spoznate in v njej preverite svoje znanje ter se ob tem morda naučite še česa novega.

  • 3.7.2019
  • |
  • brez statusa


Junaki Slovenije so večigralski kviz z zelo lepo grafično podobo in z zanimivimi liki iz slovenske književnosti in mitologije. Gre za zabavno interaktivno igro, v kateri ponujamo igralcem in igralkam priložnost, da na zanimiv način preverijo svoje poznavanje Slovenije in hkrati spoznajo kar nekaj statističnih podatkov o Sloveniji. Vsebina kviznih vprašanj je zajeta iz učbenikov devetošolcev pri predmetih zgodovina, geografija, slovenski jezik, biologija, kemija, glasba. Celo poštevanko boste lahko ponovili
J Ta vprašanja dopolnjujejo taka, s pomočjo katerih boste lahko preizkusili tudi, kako dobro se znajdete med statističnimi podatki, ki jih objavlja Statistični urad RS.

Tiste, ki Junake Slovenije že poznate, vabimo, da se znova podate v bitko in se preizkusite ob novih vprašanjih. Tistim, ki igre še ne poznate, priporočamo, da jo spoznate in v njej preverite svoje znanje ter se ob tem morda naučite še česa novega. Novost novega svežnja vprašanj je ta, da so primerna za vse generacije od osnovne šole naprej. Celo predlagamo, da se mlajši pomerijo s starejšimi. Eni boste ugotovili, koliko ste se doslej naučili, drugi, koliko splošnega znanja vam je ostalo iz osnovnošolskih let.

Ker je čas počitnic in kratkih rokavov, bo temu ustrezna tudi nagrada, ki jo bo prejel najboljši. Po tri najboljše v posamezni bitki oziroma igri bomo nagradili s simpatično majčko Junaki Slovenije. Trije najboljši igralci bodo tisti, ki bodo v igri zbrali največ točk in bodo prvi trije na skupni lestvici vseh igralcev aktualne igre. Nagradna igra traja 10 zaporednih iger, posamezna igra pa bo trajala največ 7 dni.

Tekmujte, zabavajte se in se mimogrede naučite še česa novega.

Junaki Slovenije so na voljo za naprave z operacijskim sistemom iOS (Apple) in za naprave z operacijskim sistemom Android. Več o nagradni igri je na voljo v Pravilniku.
Obiščite tudi našo podatkovno bazo SiStat.