Kazalniki dohodka, revščine in socialne izključenosti, podrobni podatki, Slovenija, 2017

Novo v podatkovni bazi SI-STAT: Kazalniki dohodka, revščine in socialne izključenosti, 2017 – podrobni podatki

V podatkovni bazi SI-STAT objavljamo podrobne podatke o dohodku, revščini in socialni izključenosti za leto 2017.

  • 5.7.2018
  • |
  • končni podatki

Kazalniki dohodka, revščine in socialne izključenosti, ki so bili objavljeni v prvi objavi 14. junija 2018, so zdaj v razširjenem obsegu na voljo v podatkovni bazi SI-STAT. Objavljenih je več kazalnikov, že objavljeni podatki so dopolnjeni s podrobnejšimi prerezi (npr. glede na starost in spol, dokončano izobrazbo ter najpogostejši status aktivnosti osebe, glede na tip gospodinjstva in stanovanjsko razmerje gospodinjstva, glede na dohodek pred socialnimi transferji in glede na dohodek po socialnih transferjih, po dohodkovnih razredih, po kohezijskih in statističnih regijah).

METODOLOŠKO OPOZORILO

Vir za izračun stopnje tveganja revščine in drugih kazalnikov za leto 2017 so bili podatki iz raziskovanja Življenjski pogoji (SILC) za leto 2017, ki je bilo izvedeno na podlagi podatkov, pridobljenih z anketnim vprašalnikom v letu 2017 (leto izvedbe SILC), ter iz administrativnih in registrskih podatkov za leto 2016 (referenčno leto za dohodek).

Podrobni podatki in časovne vrste podatkov so vam na voljo v podatkovni bazi SI-STAT.
Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiska. Z nadaljnim brskanjem po spletišču soglašate z uporabo piškotkov.   Podrobnosti