Indeksi cen življenjskih potrebščin in povprečne drobnoprodajne cene, podrobni podatki, Slovenija, december 2017

Novo na portalu SI-STAT: Indeksi cen življenjskih potrebščin in povprečne drobnoprodajne cene, december 2017

Podrobne podatke o indeksih cen življenjskih potrebščin in o povprečnih drobnoprodajnih cenah objavljamo v podatkovni bazi SI-STAT.

  • 5.1.2018
  • |
  • končni podatki
Podatke o indeksih cen življenjskih potrebščin, ki so bili objavljeni s prvo objavo dne 29. 12. 2017, objavljamo tudi na podrobnejši ravni. Poleg tega objavljamo še povprečne drobnoprodajne cene.
METODOLOŠKO OPOZORILO
Od januarja 2018 bomo kot vir podatkov za izračun indeksov inflacije (ICŽP in HICŽP) za prvi dve skupini po klasifikaciji ECOICOP, tj. za skupini hrana in brezalkoholne pijače ter alkoholne pijače in tobak, uporabljali samo podatke iz podatkovnih baz trgovcev. Spremenjena bo tudi metodologija izračuna indeksov.

Z uvedbo nove metodologije bomo opustili tudi mesečno objavljanje povprečnih drobnoprodajnih cen proizvodov in storitev. Odslej bomo povprečne drobnoprodajne cene objavljali enkrat letno, nabor proizvodov in storitev pa bo nekoliko manjši, kot je bil doslej.
Podrobni podatki in časovne vrste podatkov so vam na voljo v podatkovni bazi SI-STAT.
Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiska. Z nadaljnim brskanjem po spletišču soglašate z uporabo piškotkov.   Podrobnosti