Koledar objav 2018

Za 613 objav statističnih podatkov veste že danes, kdaj v 2018 jih boste lahko uporabili

Na spletni strani Koledarja objav preverite, katere podatke bo SURS objavil v letu 2018 in kdaj jih bo objavil; glede na to lahko načrtujete svoje aktivnosti. Če ste uporabnik družbenih omrežij, pa vas vabimo na naša profila na Twitterju in Facebooku.

  • 10.11.2017
  • |
  • brez statusa
Koledar objav 2018 vsebuje 613 naslovov objav statističnih podatkov, ki jih bomo objavljali v naslednjem letu na napovedane datume ob 10.30. uri. 

Vsakdo lahko najde uporaben podatek zase
Tistim, ki naše podatke uporabljate pri svojem delu, izobraževanju ali kar tako,  bomo v spletnih objavah sporočali osnovne podatke iz posameznega statističnega raziskovanja, praviloma v kombinaciji osnovne tabele, grafikona in komentarja. Podrobnejše in dodatne podatke v tabelah bomo objavljali (kot smo jih doslej) v podatkovni bazi SI-STAT. Tudi za spominske, praznične in druge posebne dni bomo pripravljali spletne objave in vas o tem sproti obveščali v tedenskem koledarju objav; nanj se lahko naročite. 
Če vas zanima, koliko ljudi ima rojstni dan takrat kot vi, obiščite spletno stran Imena in rojstni dnevi. Če vas zanima, koliko prebivalcev živi v vaši soseski, obiščite STAGE. Lahko 'prelistate' tudi katero od naših publikacij, na primer Statopis, in izveste, kaj vse se zgodi povprečno v enem dnevu v Sloveniji. Ljubitelji kvizov preverite, kaj vas čaka v kvizu, ki spremlja interaktivno publikacijo Življenje žensk in moških v Evropi.  

Facebook in Twitter
Na slovenskem profilu Twitter @StatSlovenija objavljamo statistične podatke, vas obveščamo o posodobitvah podatkov in z vami komuniciramo. 
Na Facebooku Statističnega urada delimo na sodoben način zanimivosti iz zakladnice statističnih podatkov. Veseli smo vsakega sledilca, vsakega všečka in vsakega komentarja, saj statistko ustvarjamo za vas in skupaj z vami.

Kaj vam ponuja SURS? 
Do naših brezplačnih podatkov v digitalni obliki lahko dostopate prek spletne strani www.stat.si brez licenčnih omejitev, naša politika spoštovanja avtorskih pravic zahteva le to, da nas ob uporabi navajate kot vir podatkov. S tem sporočate, da uporabljate verodostojne statistične podatke, in širite o nas dober glas tudi med drugimi uporabniki.
Vse objave so na voljo tudi v angleškem jeziku.
Za pravilno uporabo in razumevanje podatkov skrbimo tako, da jih opremimo z vsemi potrebnimi metodološkimi pojasnili

Da česa ne prezrete 

Priporočamo vam, da se naročite na obveščanje o novih objavah in na tedenski koledar. Tako ne boste ničesar zamudili. Če česa, kar rabite, ne najdete, nam to, prosimo, sporočite na kontaktnem obrazcu.
 
V Koledarju objav najavljamo tudi objave podatkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Banke Slovenije.

Podrobni podatki in časovne vrste podatkov so vam na voljo v podatkovni bazi SI-STAT.
Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiska. Z nadaljnim brskanjem po spletišču soglašate z uporabo piškotkov.   Podrobnosti