Aktivno in neaktivno prebivalstvo, podrobni podatki, Slovenija, 2. četrtletje 2017

Podrobni podatki o aktivnem in neaktivnem prebivalstvu sedaj na SI-STAT portalu

Na portalu SI-STAT objavljamo podrobne podatke o aktivnem in neaktivnem prebivalstvu v 2. četrtletju 2017. Dodajamo novo tabelo o prehodih med statusi aktivnosti na trgu dela.

  • 18.9.2017
  • |
  • končni podatki

Podatke za 2. četrtletje 2017 o aktivnem prebivalstvu v Sloveniji (po raziskovanju Aktivno in neaktivno prebivalstvo), že objavljene v Prvi objavi dne 31. 8. 2017, objavljamo še na podrobnejši ravni. Na podatkovnem portalu SI-STAT so vam sedaj na voljo podrobni podatki o aktivnem in neaktivnem prebivalstvu po kohezijskih regijah, spolu, starostnih skupinah, zaposlitvenem statusu, dejavnostih in poklicnih skupinah.

Prehodi med statusi aktivnosti na trgu dela

Na portalu SI-STAT objavljamo novo tabelo s podatki o prehodih med različnimi statusi aktivnosti. Prehodi predstavljajo gibanje posameznih oseb med delovno aktivnostjo, brezposelnostjo in neaktivnostjo v zaporednih četrtletjih.

Tabela med drugim prikazuje, kolikšen delež (in koliko) brezposelnih v izbranem četrtletju (npr. v 1. četrtletju 2017), je bilo brezposelnih tudi v prejšnjem četrtletju (torej v 4. četrtletju 2016), koliko delovno aktivnih v izbranem četrtletju je bilo v prejšnjem četrtletju brezposelnih, koliko neaktivnih je ostalo neaktivnih itd.

Primer prehodov med statusi za brezposelne in delovno aktivne osebe je prikazan tudi v spodnjem grafikonu. Četrtletni podatki so na voljo od prehoda med zadnjim četrtletjem 2009 in prvim četrtletjem 2010. 

Podrobni podatki in časovne vrste podatkov so vam na voljo v podatkovni bazi SI-STAT.
Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiska. Z nadaljnim brskanjem po spletišču soglašate z uporabo piškotkov.   Podrobnosti