Nacionalni računi o gospodarski krizi v Sloveniji

Delo v Sloveniji je nadpovprečno obdavčeno. Drži? Ne drži? Delno drži? Preverite v naši novi publikaciji.

Delo v Sloveniji je nadpovprečno obdavčeno.
Drži? Ne drži? Delno drži? To in še 39 drugih trditev, povezanih z gospodarsko krizo, smo preverili v novi publikaciji Statističnega urada RS z naslovom Nacionalni računi o gospodarski krizi v Sloveniji.

  • 19.11.2015
  • |
  • brez statusa

V novi publikaciji Statističnega urada Republike Slovenije predstavljamo na poljuden način področje nacionalnih računov. Z gospodarsko krizo so kazalniki nacionalnih računov, kot so gospodarska rast, primanjkljaj in dolg države, razpoložljivi dohodek gospodinjstev in drugi, postali zanimivejši tudi za širšo javnost. Tokrat z njimi opisujemo stanje slovenskega gospodarstva pred in med gospodarsko krizo s pomočjo štiridesetih trditev, ki vas nagovarjajo k razmisleku o tem, ali te trditve držijo, delno držijo ali ne držijo. Publikacija je namenjena vsem, ki vas obravnavana tematika zanima, medijem in seveda našim dajalcem podatkov.

Publikacija Nacionalni računi o gospodarski krizi v Sloveniji je v elektronski obliki zdaj na voljo v slovenskem jeziku, njena angleška različica bo izšla naknadno.

Vabljeni k odkrivanju zgodbe o gospodarski krizi skozi podatke nacionalnih računov.

 

Obiščite tudi našo podatkovno bazo SiStat.