Svetovni dan statistike

Svetovni dan statistike: na Statističnem uradu prvič dan odprtih vrat

Ljubitelji statistike po vsem svetu praznujemo 20. oktobra 2015 svetovni dan statistike. Na Statističnem uradu RS vam na ta dan odpiramo svoja vrata. Pridite in nas osebno spoznajte!

  • 13. 10. 2015 ob 10:30
  • |
  • brez statusa

Svetovni dan statistike, ki ga obeležujemo pod okriljem Organizacije združenih narodov, nas ozavešča o vlogi uradne statistike pri informiranju splošne in strokovne javnosti. O pomembnosti kakovostnih podatkov za delovanje družbe in države govori tudi letošnji slogan: »Boljši podatki. Boljše življenje.«


Foto: unsplash.com

Na Statističnem uradu RS smo za vas, uporabnike naših podatkov, pripravili ob letošnjem svetovnem dnevu statistike več zanimivih izdelkov in aktivnosti.

Vas zanima, kaj delamo na Statističnem uradu? Vabljeni na dan odprtih vrat!
20. oktobra vam bodo od 13. ure dalje vrata našega urada na široko odprta.  Lepo vabljeni vsi, ki se vas statistika kakorkoli dotika in ki vas zanima, kdo smo in kaj delamo. Še posebej vabimo tiste, ki menite, da je statistika dolgočasna in neuporabna – dovolite, da vas prepričamo o nasprotnem.

Na dnevu odprtih vrat boste izvedeli vse o našem uradu, o zbiranju podatkov, o statistični obdelavi podatkov ter o iskanju in praktični uporabi naših podatkov. Dan odprtih vrat bo organiziran v obliki delavnic, v katerih boste udeleženci lahko tudi dejavno sodelovali. Pripravili smo veliko zabavnih in zanimivih vsebin, vsi pa boste prejeli tudi praktična darila.

Da bomo lahko vse čim boljše pripravili za vaš obisk, vas prosimo, da svojo udeležbo na dnevu odprtih vrat prijavite, in sicer do 16. 10. 2015.

Novinarska konferenca
Statistični podatki se skoraj vsakodnevno pojavljajo po radiu, televiziji, v tiskanih in drugih medijih. Mediji sodijo med večje uporabnikov naših podatkov in informacij in so tisti, ki s svojim delovanjem posredujejo statistične podatke najširši javnosti. Ob tej priložnosti bomo organizirali posebno novinarsko konferenco.

Nova publikacija: Boljši, slabši, povprečni
Kje smo boljši od drugih, kje slabši in kje nekako v »zlati sredini«? Letošnji dan statistike bomo zaznamovali tudi z izidom  publikacije, v kateri vam bomo ponudili številne podatke o Sloveniji v primerjavi z drugimi evropskimi državami.

Še enkrat lepo vabljeni, da z nami praznujete svetovni dan statistike.

Pri uporabi podatkov in informacij Statističnega urada RS vedno navedite: "Vir: SURS".
Več: Avtorske pravice.