Spletna stran SURS

Tukaj je! Dobrodošli na naši prenovljeni spletni strani

Svež, nov videz, celovita predstavitev podatkov po statističnih področjih, interaktivni grafikoni, do uporabnikov prijaznejša navigacija, še več aktualnih podatkov in kazalnikov. Vabimo vas, da se lotite raziskovanja naše prenovljene spletne strani.

  • 3. 3. 2015 ob 10:30
  • |
  • brez statusa

Svež, nov videz

Z velikim veseljem vam sporočamo, da smo prenovili našo spletno stran. Preoblikovali in preuredili smo jo tako, da je zdaj preglednejša, navigacija po njej prijaznejša, uporaba enostavna. Poudarek je na podatkih.

Raznovrstni aktualni podatki tudi v interaktivnih grafikonih

Na vstopni strani vam najprej ponujamo aktualne podatke in zadnje novice. Če boste iskali dalje, boste našli tudi najpomembnejše aktualne kazalnike, ki so vam na voljo tudi po posameznih statističnih področjih. Podatke v času prikazujemo v interaktivnih grafikonih. Na vidnem mestu sta tudi kotička za oddajanje podatkov za vse tiste, ki nam sporočate podatke, in za vstop v povsem novo medijsko središče.

Celovito in preglednejše brskanje za podatki po področjih

Spletno stran smo vsebinsko in oblikovno optimizirali. Brskanje po podatkih je zdaj zaradi preurejenih in podrobneje razčlenjenih statističnih področij lažje. Podatke prikazujemo celovito: vsako področje vsebuje poleg aktualnih podatkov in novic še povezave do podatkov v osnovnih in podrobnih tabelah (v Podatkovnem portalu SI-STAT) in raznovrstne metodološke dokumente ter napovedi o naslednjih objavah najnovejših podatkov.

Naročite se na novice z najnovejšimi podatki

Novice z najnovejšimi podatki lahko prejemate tudi na svoj elektronski naslov. Če to želite, se naročite na posebni strani, lahko se naročite le na podatke s tistih področij, ki vas zanimajo. Uredite lahko tudi prejemanje obvestil prek kanalov RSS. Sledite nam lahko tudi na Twitterju @StatSlovenija.

Vaše mnenje je za nas pomembno

Vabimo vas, da začnete raziskovati našo prenovljeno spletno stran. Želimo slišati, kaj menite o njej vi. Ker se zavedamo, da je treba spletno stran stalno izpopolnjevati, bomo veseli vaših predlogov, kako bi vam jo lahko še bolj približali. Vaša mnenja in predloge pričakujemo na e-naslov gp.surs@gov.si ali na našem profilu Twitter @StatSlovenija.  

Želimo vam uspešno raziskovanje bogastva statističnih podatkov na naši prenovljeni spletni strani.

Hvala za obisk! 

Pri uporabi podatkov in informacij Statističnega urada RS vedno navedite: "Vir: SURS".
Več: Avtorske pravice.