Junaki Slovenije - večigralski kviz

Raziskuj Slovenijo z izobraževalno večigralsko mobilno igro Junaki Slovenije

Junaki Slovenije so izobraževalna večigralska mobilna igra, ki se dogaja v domišljijski Sloveniji. Cilj igre je predstaviti uporabnikom igre statistične podatke o Sloveniji ter hkrati širiti med njimi prepoznavnost Statističnega urada Republike Slovenije.

  • 22.1.2019
  • |
  • brez statusa
Spoznaj Slovenijo, kakor je doslej še nisi

Junaki Slovenije so večigralski kviz, ki se ponaša s čudovito grafično podobo in z zanimivimi liki iz slovenske književnosti in mitologije. Gre za zabavno interaktivno igro, katere cilj je predstaviti uporabnikom igre Slovenijo in statistične podatke o Sloveniji nekoliko drugače. Igra temelji na vsebinah iz slovenske zgodovine, zemljepisa, kulture in književnosti ter na statističnih podatkih iz Eurostatovega projekta Data collection for sub-national statistics (mainly cities) (Zbiranje podatkov za podnacionalno raven – mestna naselja), ki so sicer objavljeni v Eurostatovi podatkovni bazi.

Igra za operacijski sistem Android je na voljo tukaj.

Igra za operacijski sistem iOS (Apple) je na voljo tukaj.


Pomagaj dr. Edvardu Valvazorju raziskovati Slovenijo


Igra se odvija v prihodnosti, kjer Dr.  Edvard Valvazor raziskuje preteklost Slovenije. Delo si olajša tako, da razvije simulacijo Slovenije. Zdaj potrebuje raziskovalce, da jih bo odposlal v eno izmed dvanajstih slovenskih regij v simulaciji. Tam bodo zanj zbirali informacije o Sloveniji. Vsak si lahko pred odhodom v simulacijo izbere za pomočnika enega od devetih slovenskih junakov, kot so Martin Krpan, Kekec, kralj Matjaž, Mojca Pokrajculja in drugi.

Obvestilo

Za prikaz vsebine je potrebno strinjanje s piškotki.

Več o piškotkih

    
Raziskovalci, ki pristanejo v isti regiji, se v simulaciji potem skupaj pomerjajo v poznavanju Slovenije z raziskovalci, ki so razvrščeni v druge regije. Ob tem zbirajo surovine in jih vlagajo v razvoj skupnega mesto v simulaciji. Posamezna igra traja 7 dni, zmaga pa mesto oziroma regija, ki se v tem obdobju najbolj razvije (od prazgodovine do prihodnosti). V igro je trenutno vključenih več kot 2.000 vprašanj, ki vsebujejo samo dejstva o Sloveniji ali v zvezi z njo.

Igralec lahko igra igro Junaki Slovenije na dva načina: lahko izzove eno izmed enajstih nasprotnih regij in se z njimi bori za surovine, lahko pa se pomeri z naključnim igralcem ne glede na to, kateri regiji ta pripada. Igralec, ki zmaga v igri po drugem načinu, prejme za nagrado le goldinarje (denarno enoto) in točke za zmago. 


Junaki Slovenije so na voljo za naprave z operacijskim sistemom iOS (Apple) in za naprave z operacijskim sistemom Android.

Za več informacij o igri lahko obiščete ali spletno stran junaki-slovenije.si  ali pa stran https://www.facebook.com/JunakiSlovenije na Facebooku.

Igra za operacijski sistem Android je na voljo tukaj.

Igra za operacijski sistem iOS (Apple) je na voljo tukaj.
Podrobni podatki in časovne vrste podatkov so vam na voljo v podatkovni bazi SI-STAT.