Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Slovenske regije v številkah
Med publikacijami Statističnega urada Republike Slovenije je izšla nova izdaja publikacije Slovenske regije v številkah. Opremljena je z zadnjimi dostopnimi podatki na ravni statističnih regij.
Posebna objava
28.5.2007

Publikacijo Slovenske regije v številkah smo začeli izdajati v letu 2006. Namenjena je predstavitvi najnovejših letnih statističnih podatkov, ki se nanašajo samo na statistične regije. Najširšemu krogu uporabnikov ponuja paleto izbranih statističnih podatkov, ki na svoj način predstavljajo raznolikost in pestrost Slovenije v različnostih in podobnostih njenih regij.

Publikacija je razdeljena na dva dela. V prvem delu so statistične regije prikazane skupaj po različnih statističnih področjih. Primerjati jih je mogoče v tabelah, grafikonih in kartogramih. V drugem delu se predstavljajo posamezno, druga za drugo, kakor si sledijo geografsko – od severovzhoda proti jugozahodu. Vsaka je prikazana z nizom izbranih absolutnih statističnih podatkov z različnih vsebinskih področij in s kratkim komentarjem, ki poudarja nekatere najbolj izstopajoče značilnosti in posebnosti vsake izmed njih.

Celotna vsebina publikacije Slovenske regije v številkah 2007 je objavljena na naši spletni strani.
Avtor: Mojca Merc