Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Na spletni strani zdaj tudi »Informacije za poročevalske enote – najpogostejša vprašanja z odgovori«
Vstopno mesto »Informacije za poročevalske enote – najpogostejša vprašanja z odgovori« nudi na enem mestu osnovna pojasnila, ki so lahko zanimiva za poročevalske enote.
Posebna objava
16.4.2007

Na Statističnem uradu Republike Slovenije se zavedamo, kako pomembno je za kakovost statističnih podatkov dobro poslovanje s poročevalskimi enotami. Pri svojem delu smo namreč odvisni od podatkov, ki jih pridobimo iz okolja.

Zato na svojo spletno stran dodajamo vstopno mesto »Informacije za poročevalske enote – najpogostejša vprašanja z odgovori«. Tako se lahko odslej na enem mestu seznanite z zakonsko osnovo za zbiranje podatkov in z načinom  varovanja informacijske zasebnosti posameznika in poslovnega interesa podjetja, ki je eno osrednjih načel našega delovanja, pridobite  lahko informacije o sodelovanju z anketarjem, si ogledate rezultate statističnih raziskovanj in vprašalnike (tako za gospodinjstva in osebe kot tudi za poslovne subjekte) ipd.

Vstopno mesto »Informacije za poročevalske enote – najpogostejša vprašanja z odgovori« je le ena od oblik našega sodelovanja s poročevalskimi enotami. Strategija sodelovanja Statističnega urada Republike Slovenije s poročevalskimi enotami temelji na zmanjševanju bremen poročevalskih enot; zato v kar največji možni meri uporabljamo administrativne vire podatkov in vzorce (namesto polnih zajemov); prizadevamo si tudi, da so vprašalniki preprosti in razumljivi, ter upoštevamo predloge poročevalskih enot in jih vključujemo v statistični proces.

Spletna stran za poročevalske enote je dostopna na naslovu http://www.stat.si/pe

Avtor: Tomaž Smrekar