Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Anketa o kakovosti statističnih podatkov SURS-a
V okviru priprav na strokovni pregled (ang. peer review) skladnosti slovenske statistike s Kodeksom ravnanja evropske statistike, ki se izvaja v Evropskem statističnem sistemu pod okriljem Eurostata, je SURS med svojimi glavnimi uporabniki izvedel anketo, da bi ugotovil, kako so ti zadovoljni s statističnimi podatki.
Posebna objava
29.3.2007

K sodelovanju v spletni anketi, ta je potekala od 10. do 27. 11. 2006, so bili povabljeni glavni uporabniki SURS-a. Izbrali so jih posamezni področni uredniki iz svojih internih evidenc. K sodelovanju je bilo tako povabljenih 315 oseb, 121 izmed teh je vprašalnik izpolnilo (stopnja odgovora: 38 %).

Anketiranci so za statistična področja, ki jih uporabljajo, ocenjevali skladnost z različnimi vidiki kakovosti ter poročali o svojih izkušnjah z dostopanjem do želenih podatkov in informacij. Rezultati kažejo, da so s slovensko statistiko večinoma zadovoljni in da jo ocenjujejo kot kakovostno. To potrjujejo tudi odgovori na vprašanje o splošni oceni kakovosti; posamezna statistična področja so namreč dobila za svojo kakovost povprečno oceno od 3.5 do 4.5, kar skupaj pomeni 4.03 (na lestvici od 1 – zelo slabo do 5 – zelo dobro).

Rezultati omenjene ankete so objavljeni (v slovenskem in angleškem jeziku) na naši spletni strani; tam so predstavljene tudi druge dosedanje aktivnosti našega urada v zvezi s spremljanem zadovoljstva uporabnikov statističnih podatkov.

Avtor: Tina Ostrež