Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Evropski statistični podatki
Vzpostavili smo posebno spletno stran za pomoč uporabnikom pri dostopu do podatkov Eurostata.
Posebna objava
23.3.2007

Statistični urad Republike Slovenije že od vsega začetka (1. oktober 2004) sodeluje v projektu European Statistical Data Support (ESDS) kot eden izmed 23 pooblaščenih izvajalcev brezplačne pomoči uporabnikom pri iskanju podatkov na spletnih straneh Eurostata. Brezplačna storitev obsega svetovanje o razpoložljivosti podatkov ter pomoč pri iskanju statističnih podatkov in uporabi orodij za pripravo podatkov na spletnih straneh Eurostata.

Za vse, ki se s podatki Eurostata srečujete prvič ali vam želenih podatkov oz. informacij na spletni strani Eurostata ni uspelo najti, smo pripravili posebno spletno stran Evropski statistični podatki. Tu boste našli osnovne informacije in pojasnila ter napotke, s katerimi vam želimo poenostaviti pot do široke palete statističnih podatkov, ki jih Eurostat objavlja v različnih publikacijah, v že vnaprej pripravljenih tabelah, v podatkovnih bazah in v tematskih področjih. Kratka navodila so vam na voljo tudi za dostop do različnih metapodatkov (metodološka pojasnila, klasifikacije). Posebej smo pripravili še povezave do nekaterih najbolj iskanih podatkov Eurostata in nekaj koristnih povezav do drugih evropskih spletnih strani.

Avtor: Danilo Dolenc