Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
3. seja Biroja Konference evropskih statistikov (CES)
Osrednje teme 3. seje Biroja so statistika prebivalstva in poslovne statistike ter pobuda za izmenjavo statističnih podatkov prek standarda SDMX na osnovi formata XML; kot sopredsedujoča članica Biroja sodeluje tudi generalna direktorica Statističnega urada RS mag. Irena Križman.
Posebna objava
13.2.2007

Udeleženci 3. seje pri Ekonomski komisiji za Evropo (ECE) v okviru Združenih narodov, ki poteka 12. in 13. februarja 2007 v Ženevi, razpravljajo o programu aktivnosti za najaktualnejša področja statistike, in sicer za statistiko prebivalstva, poslovne statistike, in o pobudi za izmenjavo statističnih podatkov in metapodatkov prek standarda SDMX na osnovi formata XML.
Biro, ki je vodstveno telo Konference evropskih statistikov, ima v skladu s priporočili Statistične komisije Združenih narodov pomembno vlogo pri povečanju kakovosti nacionalnih statistik in njene mednarodne primerljivosti s poenotenjem konceptov in definicij.

Poleg glavnih tem bodo člani Biroja na tej seji še obravnavali problematiko statistike zdravja in predlog za zunanjo ekspertno oceno podatkovne baze o transportu, ki jo vzdržuje ECE. Člani pa bodo pregledali tudi priprave za ogranizacijo posebnih seminarjev, ki bodo del 55. seje Konference evropskih staistikov v letošnjem juniju; temi seminarjev bosta učinkovitost delovanja statističnih uradov in vprašanje ovrednotenja neopredmetene oblike kapitala, na primer znanja, znanstvenih raziskav, informacijske tehnologije ter socialnega in naravnega kapitala.

Seje Biroja Konference evropskih statistikov (CES) se udeležuje v vlogi sopredsedujoče članice Biroja generalna direktorica Statističnega urada RS mag. Irena Križman.

Avtor: Ida Repovž Grabnar