Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Indeksi cen in cene kmetijskih pridelkov pri pridelovalcih, Slovenija, februar 2012 - končni podatki
Cene kmetijskih pridelkov pri pridelovalcih so se v februarju 2012 glede na februar 2011 v povprečju zvišale za 4 %.
Prva objava
13.4.2012

Cene živali za zakol in živalskih proizvodov v februarju 2012 glede na februar 2011 višje za 9 %
Cene živali za zakol so se v februarju 2012 glede na februar 2011 v povprečju zvišale za okoli 8 % (cene goveda so bile višje za nekaj manj kot 10 %, cene prašičev pa za nekaj manj kot 8 %). Cene živalskih proizvodov so bile v povprečju za 11 % višje (cena mleka je bila višja za 12 %).

Cene rastlinskih pridelkov pri pridelovalcih v februarju 2012 glede na februar 2011 nižje za 10 %
K nižjemu indeksu cen rastlinskih pridelkov v februarju 2012 glede na februar 2011 so največ prispevale nižje cene zelenjadnic, žita in sadja. Cene vin in industrijskih rastlin ter cene cvetja in sadik okrasnih rastlin so bile višje.





Tabela 1: Indeksi cen kmetijskih pridelkov pri pridelovalcih, Slovenija, februar 2012
Indeksi
II 2012
Ø 2005
II 2012
II 2011
KMETIJSTVO SKUPAJ126,7104,4
Kmetijstvo skupaj, brez sadja in zelenjadnic126,0107,4
RASTLINSKI PRIDELKI131,790,0
Rastlinski pridelki, brez sadja in zelenjadnic129,498,3
Žita 184,776,2
Industrijske rastline110,4110,6
Krmne rastline106,8100,0
Zelenjadnice,cvetje,okrasne rastline122,666,6
  Zelenjadnice138,661,4
  Cvetje, okrasne rastline, sadike82,1104,2
Krompir (vključno seme)121,039,3
Sadjarstvo140,580,7
Vino127,3118,6
ŽIVALI IN ŽIVALSKI PROIZVODI125,4109,3
Živali za zakol127,2107,9
Živalski proizvodi123,5110,9
- ni pojava
Dostop do podatkov
Podrobnejši podatki in časovne serije so dostopni na SI-STAT podatkovnem portalu, ki vam omogoča enostaven način pregledovanja in izpisovanja podatkov v različne formate. Registrirani uporabniki imajo možnost shranjevanja tabel za kasnejši pregled in možnost naročanja na samodejno obveščanje o posodobitvah podatkov.

Avtor: Milena Lešić