Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Kazalniki dohodka in revščine (SILC), podrobni podatki, Slovenija, 2010 – začasni podatki
V podatkovnem portalu SI-STAT objavljamo podrobne podatke o kazalnikih dohodka in revščine za leto 2010.
E-objava
27.10.2011

Osnovni kazalniki dohodka in revščine iz Raziskovanja o dohodkih in življenjskih pogojih (SILC) za leto 2010 so bili že objavljeni v Prvi objavi 16. septembra 2011, v podatkovnem portalu SI-STAT pa jih zdaj objavljamo še v razširjenem obsegu. Objavljenih je več kazalnikov kot v Prvi objavi, že objavljeni podatki pa so dopolnjeni s podrobnejšimi prerezi.

V podatkovnem portalu SI-STAT so bili podrobni podatki do sedaj objavljeni pod naslovom Kazalniki dohodka in revščine (SILC), od te objave dalje pa bodo objavljeni pod naslovom Kazalniki revščine in socialne izključenosti (SILC) ter v dveh poglavjih (Stanovanjska prikrajšanost, Prenaseljenost) pod naslovom Stanovanjski pogoji (SILC).

Metodološko opozorilo
Vir za izračun stopnje tveganja revščine in drugih kazalnikov za leto 2010 so bili podatki iz Raziskovanja o dohodkih in življenjskih pogojih (SILC) za leto 2010, ki je bilo izvedeno na podlagi podatkov, pridobljenih z Anketo o življenjskih pogojih v letu 2010 (leto izvedbe SILC), in administrativnih ter registrskih podatkov za leto 2009 (referenčno leto za dohodek).

V postopek izračunavanja uteži gospodinjstev za leto 2010 smo vključili podatke iz registrskega popisa prebivalstva 2011. Zaradi spremenjenega vira podatkov za uteževanje se je v populaciji povečalo število gospodinjstev, predvsem enočlanskih.

Podatki za zadnje objavljeno leto so začasni, podatki za vsa predhodna leta pa končni. Podatki za zadnje objavljeno leto postanejo končni z objavo podatkov za naslednje leto.
Dostop do podatkov
Podrobnejši podatki in časovne serije so dostopni na SI-STAT podatkovnem portalu, ki vam omogoča enostaven način pregledovanja in izpisovanja podatkov v različne formate. Registrirani uporabniki imajo možnost shranjevanja tabel za kasnejši pregled in možnost naročanja na samodejno obveščanje o posodobitvah podatkov.

Avtor: Stanka Intihar