Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Mag. Irena Križman vnovič izvoljena v Biro Konference evropskih statistikov
V Biro Konference evropskih statistikov pri ZN je bila za mandatno obdobje 2011-13 že četrtič izvoljena mag. Irena Križman, generalna direktorica Statističnega urada RS.
Posebna objava
23.6.2011

Vloga Biroja Konference evropskih statistikov UNECE

Biro je usmerjevalno telo Konference evropskih statistikov (CES) v okviru Ekonomske komisije za Evropo pri Združenih narodih (UNECE). CES ima pomembno vlogo pri izboljšanju nacionalnih statistik in mednarodni primerljivosti podatkov v skladu s priporočili Statistične komisije Združenih narodov. S prizadevanji za poenotenje konceptov in definicij CES in njegov Biro promovirata sodelovanje statističnih institucij v Evropi, znotraj UNECE in z drugimi regijami. Biro Konference sestavljajo izvoljeni člani iz nacionalnih statističnih uradov držav članic ZN in predstojniki Eurostata, OECD, Mednarodnega denarnega sklada in Svetovne banke.

Slovenski statistični urad v Biroju že četrtič

V zaključnem delu 59. plenarnega zasedanja Konference evropskih statistikov (CES) – konferenca je bila med 14. in 16. junijem 2011 v Ženevi – so potekale volitve vodje in članov Biroja CES. Med člane je bila izvoljena tudi generalna direktorica mag. Irena Križman; ta izvolitev v sestavo Biroja je za mag. Ireno Križman že četrta – prvič je bila izvoljena kot sopredsedujoča Biroju v letu 2003 za dveletni mandat. Po spremembi organizacije Biroja pa je bila izvoljena za članico v letu 2005, prav tako za dveletno obdobje, ter znova za mandatni obdobji 2009-2011 in zdaj 2011-2013.

Aktivno udejstvovanje generalne direktorice slovenskega statističnega urada v tem vplivnem mednarodnem statističnem institutu je med drugim odraz razvitosti slovenske državne statistike, njene vpetosti v mednarodno statistično okolje pri odzivih na aktualna vprašanja statistike in zmožnosti prispevati ustrezne strokovne pristope na področju statistike.

Avtor: Ida Repovž Grabnar