Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Sporazum o sodelovanju med Agencijo za statistiko Bosne in Hercegovine in Statističnim uradom RS
Generalna direktorica Statističnega urada RS mag. Irena Križman in direktor Agencije za statistiko Bosne in Hercegovine Zdenko Milinović sta danes v Sarajevu podpisala Sporazum o sodelovanju na področju statistike.
Posebna objava
2.12.2010

Statistični urad Republike Slovenije je že vrsto let zelo dejaven na mednarodnem področju; ena izmed teh dejavnosti je tudi strokovno pomoč v statistiki predvsem državam Zahodnega Balkana, tudi Bosni in Hercegovini. Na podlagi dozdajšnjega uspešnega sodelovanja na tem področju sta se Agencija za statistiko Bosne in Hercegovine in Statistični urad RS odločila, da bosta podpisala Sporazum o sodelovanju na področju statistike.

S podpisom tega dokumenta bodo vzpostavljeni splošni okvir in pogoji za sodelovanje med obema statističnima uradoma pri razvoju in krepitvi statističnih sistemov, pri napredku v kakovosti statističnih metod, statističnih raziskovanj in boljšega razumevanja statističnih rezultatov ter pri izmenjavi izkušenj in znanja na vseh področjih statistike. Sodelovanje bo potekalo predvsem:

  • v obliki izmenjav informacij in izkušenj v okviru statističnih metodologij, statistične politike in splošnega vodenja,
  • v obliki izmenjav strokovnjakov in izvedencev ter 
  • v obliki tečajev, seminarjev, posvetovanj, študijskih obiskov in podobnih dejavnosti.

Avtor: Andreja Hočevar