Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Odbor za statistiko pri OECD: Slovenija prvič sodeluje kot stalna opazovalka
Na 3. sestanku Odbora za statistiko pri OECD, ki poteka od 12. do 13. 6. 2006 v Parizu, slovenski Statistični urad prvič sodeluje kot stalni opazovalec, potem ko je Slovenija po sklepu Vlade RS februarja 2006 zaprosila za status stalne opazovalke.
Posebna objava
12.6.2006

Na 3. sestanku Odbora za statistiko pri OECD, ki poteka od 12. do 13. 6. 2006 v Parizu, slovenski Statistični urad prvič sodeluje kot stalni opazovalec, potem ko je Slovenija po sklepu Vlade RS februarja 2006 zaprosila za status stalne opazovalke. Na tem sestanku Odbor obravnava naslednje teme: sedanjo in prihodnjo vlogo nacionalnih računov in njihov analitični pomen v politikah odločanja ter načrtovano revizijo sistema nacionalnih računov iz leta 1993; izboljšanje izkazovanja statističnih podatkov, ki jih za svoje države članice OECD zbira, tako da bi bili uporabnikom še zanimivejši in dostopnejši, vendar pa cenovne politike ob tem ne bi izključili; razprava o možnih pobudah držav članic OECD za izboljšanje kapacitet na področju statistike v državah v razvoju; predstavitev rezultatov projekta OECD o mednarodno primerljivih kazalnikih za merjenje rasti in razvoja podjetništva; razprava o kakovosti zdravstvene statistike. Pred zaključkom sestanka bo Odbor obravnaval še program dela in proračun za obdobje 2007-2008 ter določil prioritete Direktorata za statistiko, predstavnike članic pa bo OECD seznanil tudi s potekom in rezultati trenutnih projektov, t.j. merjenja produktivnosti, problematike mikropodatkov, kratkoročnih statistik in statistike patentov.

Slovenijo bo na sestanku Odbora za statistiko pri OECD zastopala generalna direktorica Statističnega urada RS mag. Irena Križman.

Metodološko opozorilo
Avtor: Ida Repovž Grabnar