Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Vabilo avtorjem za pripravo prispevka za 19. statistične dneve
Vabilo avtorjem za pripravo prispevka za 19. statistične dneve
Posebna objava
5.6.2009

Statistični urad RS vas v sodelovanju s Statističnim društvom Slovenije vabi k sodelovanju na 19. statističnih dnevih. Posvetovanje z naslovom "Vloga statistik, analiz in napovedi pri obvladovanju globalne ekonomske krize" bo potekalo od 9. do 11. novembra 2009 v Hotelu Terme v Radencih.

Obravnavali bomo pomembne teme:
- napovedovanje gospodarskih gibanj in statistika,
- merjenje socialnih in ekonomskih posledic krize,
- statistika globalizacije in
- razvojni dosežki v uradnih statistikah.

Na posvetovanju se boste lahko udeležili tudi dveh okroglih miz. Prva bo osvetlila Informacijsko varnost ter predstavila dobre prakse in odprte probleme, druga pa Podatkovne podpore za članstvo Slovenije v OECD. V preddverju bodo razstavljeni posterji o novostih iz sveta statistike. Kot zanimivost navajamo, da bodo udeleženci v plenarnem delu lahko sodelovali v panelni razpravi z delovnim naslovom "Napovedovanje gospodarskih gibanj in statistika".

Upamo, da se boste tudi vi odločili za sodelovanje in povzeli zanimivosti z vašega interesnega področja, ki sovpadajo z letošnjo temo posvetovanja, ter se tako dejavno udeležili posvetovanja. To združuje domače in tuje napovedovalce gospodarskih gibanj, analitike, raziskovalce, medije in druge uporabnike ter predstavnike statističnih uradov.

Več: http://www.stat.si/StatisticniDnevi/

Avtor: Mojca Noč Razinger