Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Zaključna misija OECD-ja za področje statistike
Od 27. do 29. 5. 2009 poteka na Statističnem uradu zaključna misija OECD. Skupina izvedencev za pregledovanje bo pridobila informacije o sistemu državne statistike in posameznih statističnih področjih za pripravo osnutka končnega poročila o stanju pripravljenosti Slovenije na področju statistike.
Posebna objava
28.5.2009

V skladu z načrtom OECD za končni pregled statističnih sistemov držav pristopnic poteka od 27. do 29. maja 2009 na Statističnem uradu zaključna misija OECD-ja na področju statistike. V okviru priprav na vstop Slovenije v OECD so v sistemu slovenske državne statistike potekale številne aktivnosti. Na slovenski strani je bil SURS imenovan kot glavno koordinacijsko telo za pregled nacionalnega statističnega sistema in je tudi prevzel organizacijo in koordinacijo priprav na zaključno misijo OECD. Po obširnem postopku zbiranja informacij in priprave preliminarnih ocen o zakonodajnem in institucionalnem okvirju ter kakovosti in razpoložljivosti podatkov na ključnih statističnih področjih bo skupina izvedencev za pregledovanje, ki jih je imenoval OECD, v okviru te misije pridobila dodatne informacije o sistemu državne statistike in posameznih statističnih področjih, za katera je pristojen Direktorat OECD za statistiko, kar bo pripomoglo k pripravi osnutka končnega poročila o stanju pripravljenosti Slovenije na področju statistike. Misija OECD-ja bo obiskala tudi Banko Slovenije, kjer bodo na sestanku sodelovali tudi predstavniki ministrstva za finance.

Poročilo o stanju pripravljenosti Slovenije na področju statistike bo obravnaval Odbor OECD za statistiko na posebni seji oktobra 2009 v Busanu v Koreji.
Avtor: Andreja Hočevar