Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Slovenski statistični podatki in informacije vstopajo v socialna omrežja
Spletna stran Statističnega urada Republike Slovenije omogoča posredovanje novic ali povezav v spletna orodja za zbiranje priljubljenih vsebin in v socialna omrežja.
E-objava
21.5.2009


Funkcija "Dodaj v:" na voljo tudi na spletni strani Statističnega urada RS

Z današnjim dnem Statistični urad RS ponuja uporabnikom statističnih podatkov možnost, da si povezavo do novice, objavljene na njegovi spletni strani, shranite v svoje priljubljeno spletno omrežje – Facebook, MySpace, LinkedIn, Twitter, Delicious, Google in druga.

S tem se na Statističnem uradu priključujemo razvoju svetovnega spleta druge generacije, ki temelji na izmenjavi in povezovanju informacij. Z uvedbo možnosti shranjevanja novic na opisani način Statistični urad Republike Slovenije izpolnjuje načelo zagotavljanja statističnih izdelkov in storitev za uporabnike z različnimi potrebami. Pričakujemo, da bo storitev pripomogla, da bodo statistični podatki deležni širše uporabe pri sprejemanju poslovnih in osebnih odločitev posameznikov v slovenskem in širšem prostoru.

Uporaba funkcije "Dodaj v:"

Uporabniku se ob prehodu miške čez gumb "Dodaj v:" prikaže osnovni nabor spletnih storitev. S klikom na gumb se prikažejo vse storitve, tudi možnost iskanja po seznamu. Po izboru storitve se odpre posebna spletna stran, na kateri uporabnik doda informacije o povezavi in jo nato doda v izbrano spletno storitev.

Prikaz možnosti ob prehodu miške čez gumb "Dodaj v:"


Za storitev spletnega povezovanja smo uporabili tehnično rešitev, ki jo brezplačno nudi podjetje AddThis LLC iz Združenih držav Amerike.

Avtor: Katja Šnuderl