Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Prenovljena Prva statistična objava
Prva statistična objava - vsebinsko in oblikovno prenovljena in prirejena za učinkovitejšo in enostavnejšo uporabo statističnih podatkov in informacij.
Posebna objava
31.5.2006

Od maja 2006 objavlja Statistični urad Republike Slovenije na svoji spletni strani Prvo statistično objavo v uporabnejši obliki. Tako želimo svojim vedno številčnejšim uporabnikom statističnih podatkov – domačim in tujim - še bolj približati in jim predstaviti Slovenijo s pomočjo uradnih statističnih podatkov.

Vsaka Prva statistična objava vsebuje kratek komentar o statističnih podatkih, enostavne tabele in/ali grafikone in po potrebi še priponke s podrobnejšimi statističnimi podatki.

S pomočjo povezav je mogoče priklicati metodološka navodila in pojasnila (potrebna za pravilno razumevanje statističnih podatkov) in tudi publikacijo Pomembnejši statistični podatki o Sloveniji in koledar objav. Nadalje se je mogoče od tu povezati z avtorjem vsake posamezne objave in dostopiti do podatkovnega portala SI-STAT. Ta vsebuje veliko količino statističnih podatkov, nudi pa tudi povezave na statistične podatke pooblaščenih izvajalcev statističnih raziskovanj in na mednarodne organizacije, ki se ukvarjajo z izkazovanjem statističnih podatkov.

Prvo statistično objavo je mogoče tudi natisniti, in sicer v posebej za tisk prirejeni obliki, prav tako pa jo je možno posredovati izbrani osebi.

Uporabnike, ki bi želeli pridobiti znanja, potrebna za uporabo podatkovnega portala SI-STAT, s pomočjo naših strokovnjakov, vabimo, da se na naslovu info.stat@gov.si prijavijo na brezplačni dveurni tečaj o uporabi portala. Poleg tega lahko uporabniki osnovne informacije o pripravi podatkov v podatkovni bazi SI-STAT pridobijo tudi v poslovnem času (od ponedeljka do četrtka od 9.00 do 15.30 in v petek od 9.00 do 14.30) s klicem na telefonsko številko (01) 241 51 04.

Metodološko opozorilo
Avtor: Tomaž Smrekar