Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Statistični letopis 2008
Na voljo je nova izdaja Statističnega letopisa, naše osrednje, najpopolnejše in najobsežnejše redne letne serijske publikacije.
Posebna objava
24.12.2008

Statistični letopis Republike Slovenije 2008 je že sedeminštirideseta izdaja te publikacije

V njem so prikazani izsledki rednih in občasnih statističnih raziskovanj, ki jih izvajajo Statistični urad Republike Slovenije in pooblaščeni izvajalci statističnih raziskovanj ter drugi statistični podatki, s katerimi želimo uporabniku ponuditi čim popolnejšo informacijo o dogajanju v državi.

Bogata zbirka statističnih podatkov o Sloveniji

Statistični letopis 2008 prinaša 33 samostojnih, vsebinsko zaokroženih poglavij; vsako se začne z metodološkimi pojasnili, nadaljuje s tabelarnim delom, najobsežnejšim in osrednjim delom vsakega poglavja, konča pa običajno z grafičnim prikazom. Podatki v 29-ih poglavjih se nanašajo na Slovenijo kot celoto, podatki v nadaljnjih treh poglavjih pa se nanašajo tudi na nižje prostorske enote (na regije, občine in mestna območja). V Mednarodnem pregledu pa lahko izbrane podatke o Sloveniji primerjamo s podatki o drugih državah članicah Evropske unije.

Grafični prikazi tokrat tudi na spletni strani

Celotna vsebina Statističnega letopisa 2008, vključno z grafičnimi prikazi, je objavljena na naši spletni strani, prav tako tudi vsebine starejših izdaj, in sicer vse od leta 1996 dalje.

Avtor: Ana Novak