Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Konferenca Mednarodnega združenja za uradne statistike (IAOS) 2008
Konference Mednarodnega združenja za uradne statistike, ta poteka od 14. do 16. oktobra 2008 v Šanghaju, se v vlogi izvoljene predsedujoče izvršnega odbora tega združenja udeležuje tudi generalna direktorica slovenskega statističnega urada mag. Irena Križman.
Posebna objava
15.10.2008

Mednarodno združenje za uradne statistike, IAOS

Mednarodno združenje za uradne statistike, International Association for Official Statistics, na kratko IAOS, združuje producente in uporabnike uradnih statistik, z namenom, da promovirajo razumevanje in razvoj uradnih statistik in zglede dobre prakse v uradni statistiki v svetu. IAOS je ena izmed sekcij Mednarodnega statističnega inštituta, International Statistical Institute (ISI); ta je bil ustanovljen leta 1885 in se uvršča med starejša znanstvena združenja, šteje pa skoraj 4000 članov iz 130 držav sveta.

Konferenca IAOS 2008

Od 14. do 16. oktobra 2008 poteka v Šanghaju konferenca združenja IAOS; glavna tema omenjene konference je preoblikovanje uradnih statistik tako, da bodo te lahko inovativno uporabljene.

Letošnje konference IAOS se udeležuje tudi slovenski statistični urad; zastopale ga bodo: generalna direktorica mag. Irena Križman, ki je bila v avgustu 2007 izvoljena za predsedujočo izvršnega odbora IAOS za obdobje 2009–2011, namestnica generalne direktorice Genovefa Ružić, ki bo vodila sekcijo, namenjeno popisom prebivalstva, in Metka Zaletel, vodja sektorja za splošne metodologije in standarde, ki bo skupaj z generalno direktorico mag. Križmanovo predstavila posledice široke uporabe administrativnih podatkov v nacionalnih statističnih uradih.
Avtor: Ida Repovž Grabnar