Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Mag. Ireni Križman še en mandat za vodenje Statističnega urada RS
Vlada je na svoji 179. seji dne 21. avgusta 2008 ponovno imenovala mag. Ireno Križman za generalno direktorico Statističnega urada RS za dobo petih let.
Posebna objava
22.8.2008

Vlada je na svoji 179. seji dne 21. avgusta 2008 ponovno imenovala mag. Ireno Križman za generalno direktorico Statističnega urada RS za dobo petih let; njen prvi mandat za vodenje Statističnega urad RS ji bo namreč potekel 21. novembra 2008.

Mag. Križmanova je bila za generalno direktorico prvič imenovana 20. novembra 2003, in sicer po natečajnem postopku, sedaj pa jo je vlada imenovala na položaj generalne direktorice Statističnega urad RS v skladu s četrtim odstavkom 82. člena Zakona o javnih uslužbencih in 8. členom Zakona o državni statistiki. Imenovanje za generalno direktorico tri mesece pred iztekom aktualnega mandata brez natečaja prav tako določa 82. člen ZJU.

Dolgoletne izkušnje mag. Križmanove, pridobljene v slovenski državni statistiki vse od leta 1974, ko se je zaposlila na slovenskem statističnem uradu, in njeno strokovno delo v mednarodnih statističnih organizacijah, predvsem aktivnosti v zadnjih petih letih, je pomagalo, da je Statistični urad RS pod njenim vodstvom uspešno sodeloval v nacionalnih projektih: pri vključevanju Slovenije v EU, pri vključevanju v Evropsko monetarno unijo, pri predsedovanju Delovni skupini Sveta EU za statistiko in pri pridobitvi statusa stalne opazovalke v Odboru OECD za statistiko. O vsem tem govori tudi njena obsežna in bogata bibliografija.

Življenjepis mag. Irene Križman.

Avtor: Ida Repovž Grabnar