Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Deveti sestanek Delovne skupine Sveta EU za statistiko
Na zadnjem sestanku Delovne skupine za statistiko med predsedovanjem Slovenije Svetu EU so udeleženci razpravljali o drugem kompromisnem predlogu uredbe o Evropski statistiki.
Posebna objava
19.6.2008

Deveti sestanek Delovne skupine Sveta EU za statistiko med predsedovanjem Slovenije Svetu EU je bil dne 18. junija 2008 v Bruslju, vodila ga je ga. Genovefa Ružić. Udeleženci so razpravljali o drugem kompromisnem besedilu uredbe o Evropski statistiki. Delovna skupina je na sestanku dosegla dogovor o vseh členih, razen členov 6, 6a in 12 (1a) o vlogi Eurostata, odboru Evropskega statističnega sistema in začasnih neposrednih akcijah Komisije. Na osnovi razprave bo Predsedstvo pripravilo novo kompromisno besedilo. Predsedstvo je države članice obvestilo tudi o novostih glede drugih statističnih dosjejev.

Bodoče francosko predsedstvo je predstavilo svoje prednostne naloge in načrte ter 18 mesečni program prihodnjega trio predsedstva.

Ob zaključku sestanka se je slovensko predsedstvo zahvalilo predstavnikom držav članic, Komisije in Sekretariata Sveta za podporo pri delu in tvorno sodelovanje ter zaželelo veliko uspeha bodočemu francoskemu predsedstvu. Predsedstvo je tudi obvestilo udeležence, da bo predajni sestanek potekal v Ljubljani, 27. junija 2008.

Avtor: Andreja Hočevar