Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Slovenske regije v številkah 2008
Statistični urad Republike Slovenije je ponovno izdal publikacijo Slovenske regije v številkah; ta vsebuje zadnje dostopne podatke o statističnih regijah.
Posebna objava
19.5.2008

Publikacijo Slovenske regije v številkah je Statistični urad RS začel izdajati v letu 2006. V njej predstavlja najnovejše letne statistične podatke, ki se nanašajo samo na statistične regije. Najširšemu krogu uporabnikov ponuja paleto statističnih kazalnikov, ki informativno, jasno in nazorno predstavljajo raznolikost in pestrost Slovenije v različnostih in podobnostih njenih regij.

V publikaciji so statistične regije predstavljene na dva načina: v prvem delu so prikazane skupaj po različnih statističnih področjih in jih je mogoče primerjati v tabelah, grafikonih in kartogramih, v drugem delu pa so prikazane posamezno, in sicer po vrsti, kakor si geografsko sledijo – od severovzhoda proti jugozahodu. Za vsako statistično regijo so nanizani nekateri absolutni statistični podatki iz različnih vsebinskih področij, spremna besedila pa poudarjajo nekatere njihove najbolj izstopajoče značilnosti in regionalne posebnosti.

Celotna vsebina publikacije je objavljena na naši spletni strani.

Avtor: Mojca Merc