Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Svet EU sprejel dve statistični uredbi
Sprejeta je bila uredba o vzpostavitvi skupnega okvira za poslovne registre za statistične namene, uredba o oblikovanju skupne klasifikacije NUTS pa je bila spremenjena.  Uredba o statistiki ribogojstva bo sprejeta predvidoma v marcu 2008.
Posebna objava
11.2.2008


Svet EU, tokrat v sestavi ministrov za kmetijstvo in ribištvo in pod vodstvom slovenskega predsedstva, je na zasedanju dne 21. januarja 2008 sprejel naslednji dve uredbi:

1. Uredbo Evropskega parlamenta in Sveta o vzpostavitvi skupnega okvira za poslovne registre v statistične namene in o razveljavitvi Uredbe Sveta (EGS) št. 2186/93. Delovna skupina Sveta EU za statistiko je predlog te uredbe obravnavala trikrat, Evropski parlament pa jo je sprejel v prvem branju dne 25. oktobra 2007.

2. Uredbo Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Uredbe (ES) št. 1059/2003 o oblikovanju skupne klasifikacije statističnih teritorialnih enot (NUTS) zaradi pristopa Bolgarije in Romunije k Evropski uniji. Delovna skupina Sveta EU za statistiko je predlog te uredbe obravnavala dne 16. aprila 2007, Evropski parlament pa jo je sprejel v prvem branju dne 4. septembra 2007.

Obe uredbi bosta po uradnem podpisu objavljeni v Uradnem listu Evropske unije.

Evropski parlament je dne 31. januarja 2008 sprejel poročilo poročevalca o predlogu uredbe o predložitvi statističnih podatkov držav članic o ribogojstvu. Delovna skupina Sveta EU za statistiko je o predlogu te uredbe razpravljala štirikrat, Svet EU za statistiko pa ga bo sprejel predvidoma dne 17. marca 2008.


Avtor: Andreja Hočevar