Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Portugalsko predsedstvo izročilo Sloveniji vodenje delovne skupine za statistiko
Slovenski statistični urad je danes, 18. decembra, na predajnem sestanku v Lizboni prevzel od Statističnega urada Portugalske vodenje Delovne skupine Sveta EU za statistiko.
Posebna objava
18.12.2007


Statistični urad RS bo v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU v prvi polovici leta 2008 predsedoval Delovni skupini Sveta EU za statistiko. Na predajnem sestanku v Lizboni je tako danes, 18. decembra, že prevzel vodenje te delovne skupine od Statističnega urada Portugalske. Prvi sklic Delovne skupine Sveta EU za statistiko pod slovenskim predsedstvom pa bo 15. januarja 2008.

Delegacijo portugalskega statističnega urada je vodila predsednica Alda Maria das Neves Carneiro de Caetano Carvalho, delegacijo slovenskega statističnega urada pa generalna direktorica mag. Irena Križman. Predaje so se udeležili še predstavniki Eurostata, ki jih je vodil generalni direktor Hervé Carré, Generalnega sekretariata Sveta EU in Statističnega urada Nemčije, ki je skupaj s Portugalsko in Slovenijo sodelovala pri izvajanju skupnega 18-mesečnega programa predsedovanja.

Ob tej priložnosti je mag. Križmanova čestitala portugalskemu statističnemu uradu za uspešno predsedovanje Delovni skupini Sveta EU za statistiko in se zahvalila kolegom iz portugalskega in nemškega predsedstva za odlično sodelovanje v skupnem 18-mesečnem obdobju.

Skupina slovenskega statističnega urada za predsedovanje – sestavljajo jo Genovefa Ružič (namestnica generalne direktorice) in mag. Karmen Hren (vodja sektorja za nacionalne račune) kot predsedujoči in Andreja Hočevar (vodja mednarodne službe) kot asistentka – je na sestanku predstavila program slovenskega predsedovanja delovni skupini za statistiko in njegove prednostne naloge.

Spletne strani slovenskega predsedovanja na področju statistike bodo na voljo 28. decembra 2007.


Slovensko predsedstvo Delovni skupini Sveta EU za statistiko
Slovensko predsedstvo Delovni skupini Sveta EU za statistiko
Avtor: Ida Repovž Grabnar