Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Medpodročni kazalniki
Med aktualnimi kazalniki objavljamo daljše časovne vrste izbranih statističnih kazalnikov za Slovenijo. Za leto 2006 objavljamo za primerjavo tudi kazalnike držav Evropske unije in evroobmočja.
Posebna objava
15.10.2007

Statistični urad sledi primerom dobrih praks drugih statističnih uradov in predvsem potrebam uporabnikov, ki v raziskavah o zadovoljstvu uporabnikov izražajo željo po enostavni in hitri dostopnosti do daljših časovnih vrst podatkov na enem mestu. Veliko časovnih vrst podatkov je za Slovenijo sicer že na voljo v Statističnem letopisu. Tokrat objavljamo izbrane medpodročne kazalnike, nekatere med temi smo izračunali na novo. Za Slovenijo je na voljo časovna vrsta podatkov od leta 1994 do 2006 oziroma za obdobje, ko so podatki teh kazalnikov primerljivi. Iste kazalnike objavljamo skoraj v celoti tudi za države Evropske unije in evroobmočja za leto 2006 (izjemoma za leto 2005, če novejši podatki še niso na voljo).
Avtor: Danilo Dolenc