Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Mednarodno združenje za uradne statistike z novim vodstvom
Generalna direktorica slovenskega statističnega urada mag. Irena Križman -  izvoljena predsednica izvršnega odbora Mednarodnega združenja za uradne statistike, IAOS, za obdobje 2009-2011.
Posebna objava
28.8.2007

Mednarodni statistični inštitut

Mednarodni statistični inštitut, International Statistical Institute (ISI), ki je bil ustanovljen leta 1885, se uvršča med starejša znanstvena združenja. Šteje skoraj 4000 članov iz okrog 130 držav sveta, približno polovica teh članov pa je izvoljenih kot mednarodno priznani vodilni strokovnjaki na področju statistike.

Poslanstvo ISI-ja je promocija razumevanja, razvoja in dobrih praks v statistiki v svetu. Inštitut sestavljajo sekcije, med njimi je tudi Mednarodno združenje za uradne statistike, International Association for Official Statistics, IAOS, ki združuje producente in uporabnike uradnih statistik.

ISI, s sedežem v Voorburgu, Nizozemska, ima status posvetovalnega organa v Evropsko-socialnem svetu Združenih narodov (ECOSOC) in v Organizaciji ZN za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO). Njegove dejavnosti se izvajajo s finančno podporo medvladnih organizacij, vlad, lokalnih skupnosti, fundacij, zasebnih podjetij in drugih; del sredstev pa pridobi iz članarin in od prodaje svojih publikacij.

Novo vodstvo Mednarodnega združenja za uradne statistike, IAOS

V okviru 56. zasedanja Mednarodnega statističnega inštituta, ISI, ki poteka od 22. - 29. 8. 2007 v Lizboni, je imelo Mednarodno združenje za uradne statistike, IAOS, včeraj, 27. avgusta 2007, svojo redno generalno skupščino, na kateri so izvolili novo vodstvo z mandatom 2009-2011; v predsedstvo je bila izvoljena generalna direktorica Statističnega urada RS mag. Irena Križman.

Avtor: Ida Repovž Grabnar