Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskov. Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke v ta namen?
Imena in rojstni dnevi
Podatkovna baza imen in priimkov prebivalcev Slovenije omogoča, da ugotovite, kako pogosto je posamezno ime in priimek oziroma kombinacija imena in priimka, kako modna so imena v posameznem obdobju rojstva in kako so imena, predvsem pa priimki značilni za posamezne regije Slovenije. S podatkovno bazo rojstnih dni lahko ugotovite, koliko prebivalcev Slovenije je rojenih na posamezni datum ali dan.
Prebivalstvena piramida
Prebivalstvena piramida je grafični prikaz starostne in spolne sestave prebivalstva. Dolžina posamezne črte v grafikonu pomeni število prebivalcev v izbrani starosti. Število prebivalcev moškega spola je prikazano na levi, število prebivalcev ženskega spola pa na desni strani piramide.
Kakovost življenja
Kakovost življenja je spletno orodje, ki vam omogoča vpogled v različne vidike kakovosti življenja v Sloveniji in vam daje možnost, da se primerjate s sodržavljani, pa tudi s povprečjem EU in drugimi državami članicami EU.
Vi v EU
»Vi v EU« je spletno orodje, ki vam omogoča primerjati določene vidike vašega načina življenja ne le z moškimi in ženskami vaše starosti v vaši državi, ampak tudi s povprečjem EU in z drugimi državami članicami EU.
Mladi Evropejci
"Mladi Evropejci" je orodje, ki je namenjeno predvsem mladim, starim od 16 do 29 let. Omogoča vam, da se primerjate z drugimi mladimi moškimi in ženskami v vaši državi. Namenjeno je tudi staršem, odločevalcem, politikom, učiteljem idr., ki želijo izvedeti več o mladi generaciji v Evropi.