Kulturni domovi, profesionalna gledališča, opere, orkestri in zbori, podrobni podatki, Slovenija, 2016

Novo v SI-STAT: Kulturni domovi, gledališča, opere, orkestri in zbori, podrobni podatki, 2016

Sporočamo, da so v podatkovni bazi SI-STAT na voljo podrobni podatki o različnih vrstah odrske kulturne dejavnosti za leto 2016.

  • 14.2.2018
  • |
  • končni podatki

Statistično raziskovanje, v katerem spremljamo to kulturno dejavnost, je bilo v letih 2015 in 2016 prenovljeno. Podatki, ki jih objavljamo, so bili tokrat prvič pripravljeni po novem in zbrani s prenovljenim vprašalnikom KU-ODER. Ta je nadomestil in poenotil prejšnje tri vprašalnike in se je tokrat tudi prvič izpolnjeval prek spleta. O svoji kulturni dejavnosti v letu 2016 so tako poročali kulturni domovi in centri za kulturo, gledališča, operi, profesionalni orkestri in zbori ter določeni producenti oz. izvajalci kulturnih prireditev, ki delujejo v javnem interesu.

Omenjeni podatki o kulturni dejavnosti na odrih se nanašajo na leto 2016. Na voljo so podatki o prireditvah, o obisku prireditev, o novih in vseh izvedenih delih, o gostovanjih s prireditvami, o festivalih, o vzgojno-izobraževalni dejavnosti in o drugih dejavnostih, podatki o prostorih, o zaposlenih osebah in zunanjih sodelavcih ter o virih financiranja in stroških za izvajanje kulturne dejavnosti na odrih.

Podrobni podatki in časovne vrste podatkov so vam na voljo v podatkovni bazi SI-STAT.
Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiska. Z nadaljnim brskanjem po spletišču soglašate z uporabo piškotkov.   Podrobnosti