Aktivno in neaktivno prebivalstvo, podrobni podatki, Slovenija, 2. četrtletje 2017

Podrobni podatki o aktivnem in neaktivnem prebivalstvu sedaj na SI-STAT portalu

Na portalu SI-STAT objavljamo podrobne podatke o aktivnem in neaktivnem prebivalstvu v 2. četrtletju 2017. Dodajamo novo tabelo o prehodih med statusi aktivnosti na trgu dela.

  • 18.9.2017
  • |
  • končni podatki

Podatke za 2. četrtletje 2017 o aktivnem prebivalstvu v Sloveniji (po raziskovanju Aktivno in neaktivno prebivalstvo), že objavljene v Prvi objavi dne 31. 8. 2017, objavljamo še na podrobnejši ravni. Na podatkovnem portalu SI-STAT so vam sedaj na voljo podrobni podatki o aktivnem in neaktivnem prebivalstvu po kohezijskih regijah, spolu, starostnih skupinah, zaposlitvenem statusu, dejavnostih in poklicnih skupinah.

Prehodi med statusi aktivnosti na trgu dela

Na portalu SI-STAT objavljamo novo tabelo s podatki o prehodih med različnimi statusi aktivnosti. Prehodi predstavljajo gibanje posameznih oseb med delovno aktivnostjo, brezposelnostjo in neaktivnostjo v zaporednih četrtletjih.

Tabela med drugim prikazuje, kolikšen delež (in koliko) brezposelnih v izbranem četrtletju (npr. v 1. četrtletju 2017), je bilo brezposelnih tudi v prejšnjem četrtletju (torej v 4. četrtletju 2016), koliko delovno aktivnih v izbranem četrtletju je bilo v prejšnjem četrtletju brezposelnih, koliko neaktivnih je ostalo neaktivnih itd.

Primer prehodov med statusi za brezposelne in delovno aktivne osebe je prikazan tudi v spodnjem grafikonu. Četrtletni podatki so na voljo od prehoda med zadnjim četrtletjem 2009 in prvim četrtletjem 2010. 

Podrobni podatki in časovne vrste podatkov so vam na voljo na podatkovnem portalu SI-STAT.
Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiska. Z nadaljnim brskanjem po spletišču soglašate z uporabo piškotkov.   Podrobnosti