Kazalniki dohodka, revščine in socialne izključenosti, podrobni podatki, Slovenija, 2016

Novo na portalu SI-STAT: Kazalniki dohodka, revščine in socialne izključenosti, 2016 – podrobni podatki

Na podatkovnem portalu SI-STAT objavljamo zdaj še podrobne podatke o dohodku, revščini in socialni izključenosti za leto 2016.

  • 13.7.2017
  • |
  • končni podatki

Kazalniki dohodka, revščine in socialne izključenosti, ki so bili objavljeni v prvi objavi 21. junija 2017, so zdaj v razširjenem obsegu na voljo na podatkovnem portalu SI-STAT. Objavljenih je več kazalnikov, že objavljeni podatki so dopolnjeni s podrobnejšimi prerezi (npr. glede na starost in spol, dokončano izobrazbo ter najpogostejši status aktivnosti osebe, glede na tip gospodinjstva in stanovanjsko razmerje gospodinjstva, glede na dohodek pred socialnimi transferji in glede na dohodek po socialnih transferjih, po dohodkovnih razredih, po kohezijskih in statističnih regijah).

METODOLOŠKO OPOZORILO

Vir za izračun stopnje tveganja revščine in drugih kazalnikov za leto 2016 so bili podatki iz raziskovanja Življenjski pogoji (SILC) za leto 2016, ki je bilo izvedeno na podlagi podatkov, pridobljenih z anketnim vprašalnikom v letu 2016 (leto izvedbe SILC), ter iz administrativnih in registrskih podatkov za leto 2015 (referenčno leto za dohodek).

Podrobni podatki in časovne vrste podatkov so vam na voljo v podatkovni bazi SI-STAT.
Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiska. Z nadaljnim brskanjem po spletišču soglašate z uporabo piškotkov.   Podrobnosti