Slovenske statistične regije in občine v številkah 2017

Podatki v spletni aplikaciji Slovenske statistične regije in občine v številkah osveženi

Slovenske občine in statistične regije so si v marsičem podobne, a se hkrati tudi razlikujejo. Vabimo vas, da se zapeljete na pisano popotovanje po slovenskih regijah in občinah. Odkrijte njihove posebnosti in jih še bolje spoznajte.  

  • 16.6.2017
  • |
  • brez statusa

Slovenske občine in statistične regije so si v marsičem podobne, a se hkrati tudi razlikujejo. Prav zato smo za vseh 12 regij in 212 občin pripravili »osebne izkaznice« s podatki in kazalniki. Slikovito smo jih opisali v krajših spremnih besedilih in jih predstavili v aplikaciji Slovenske statistične regije in občine v številkah.

Bi si želeli izvedeti npr., v kateri regiji živijo najzadovoljnejši prebivalci, v kateri je na javno kanalizacijo priklopljen največji delež stanovanj, ali morda v kateri regiji imajo največ traktorjev na 1.000 prebivalcev? Še podrobneje prikazujemo podatke po občinah. Ali ste vedeli, da je bila v 2015 Osilnica edina občina v Sloveniji, ki ni imela vrtca? Da je bila občina Trzin izrazito delovna občina, saj je imela trikrat več delovnih mest kot delovno aktivnih oseb s prebivališčem v tej občini? In da so turisti prenočili v največjem odstotku v občini Piran (tam je bilo namreč zabeleženih 14 % turističnih prenočitev od vseh) in v občini Ljubljana (11 %)?


Za začetek se lahko preizkusite v kratkem kvizu. Pri iskanju odgovorov si lahko pomagate s  priloženo infografiko ali jih poiščite v aplikaciji. 


Podrobni podatki in časovne vrste podatkov so vam na voljo v podatkovni bazi SI-STAT.
Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiska. Z nadaljnim brskanjem po spletišču soglašate z uporabo piškotkov.   Podrobnosti